לצורך הסדרת מעמדו של קטין/ה שנולד לאזרח ישראלי, בעוד אימו של הקטין/ה הינה זרה, הפרוצדורה המתחייבת בנסיבות העניין, טרם הפניה למשרד הפנים לצורך רישום הקטין/ה במרשם האוכלוסין, הינה פניה לבית המשפט בבקשה למתן צו המורה על ביצועה של בדיקת רקמות המכונה "בדיקת סיווג רקמות".
ביכולתה של בדיקה זו לנפק קביעה הקבילה בבית המשפט הנוגעת לסוגיית אבהותו של האזרח הישראלי על הקטין/ה. הצדדים היריבים להליך הינם האב והאם אל מול המדינה, אשר מיוצגת באמצעות פרקליטות המדינה. טרם ביצוע בדיקת הרקמות, יש לקבל את תגובת הפרקליטות לבקשה ואף את הסכמת האב והאם לביצוע הבדיקה. לאחר שהפרקליטות מוסרת לבית המשפט את עמדתה ובאין מניעה, נערכת בדיקת הרקמות ולאחר קבלת תוצאות הבדיקה, מועברת חוות דעת רפואית מאת בית החולים לבית המשפט ובהתקבל תוצאה חיובית, יורה בית המשפט למשרד הפנים באמצעות פסק דין מטעמו, לרשום את האב כאבי הקטין/ה ולשנות את שם משפחתם לזה של אביהם.
בכוחו של פסק הדין שיינתן בבית המשפט לענייני משפחה לקבוע סטטוס. כלומר, ההשלכות והתוצאות של הצהרת האבהות הן לא רק לעניין הזכויות והחובות שבין הקטין/ה לבין מי שהוצהר כאביו/ה, אלא שבהצהרה כרוכים נושאים נוספים כגון ענייני ירושה, כשרות יוחסין (כדי שהילד יוכל בבוא העת להתחתן ברבנות), רישום במרשם אוכלוסין וכולי.
לצורך קבלת פרטים נוספים, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו ולתאם פגישת ייעוץ.